Kadai: targem annab järele (18)

Kadri Tammepuu
, toimetaja
Copy
Martin Kadai.
Martin Kadai. Foto: Madis Veltman

Juuni alguses lahkus terviseametist peadirektori asetäitja, nakkushaiguste spetsialist Jelena Tomassova, täna paneb ameti maha peadirektor Merike Jürilo, reedel on viimane tööpäev koroonakriisi ajal enim pildil olnud erakorralise meditsiini osakonna juhatajal ja kriisistaabi juhil Martin Kadail.

«Usaldus on kahepoolne – kui valitsus meid ei usalda, siis käib see ka vastupidi. Vastuolud ja segadus päädisid asutuse juhi taandamisega ja ma ei näe võimalust jätkamiseks, sest kriisis olin terviseameti poliitika taga paljuski ka mina. Oleme ajanud seda joont, et tegutseme tasakaalukalt ja tõenduspõhiselt. Väikeses riigis, kus ressursid on piiratud, tuleks teha koostööd. Kui koostööd ei ole, siis, nagu öeldakse, targem annab järele,» kommenteeris Kadai oma lahkumist.

Sotsiaalministri poolt lahkuma sunnitud Jürilo ütles Postimehele, et tema lahkub kerge südamega inimesena, aga raske südamega oma inimeste pärast, sest kriisist taastumiseks vajatakse juhi tuge. «Kriisis pole kõik ideaalne, aga see ongi kriisi tunnus ja võib juhtuda, et mõni inimene murdub.» Terviseametis töötab üle 250 inimese.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles