Amet variseb koost (32)

Copy
«Usaldus on kahepoolne – kui valitsus meid ei usalda, siis käib see ka vastupidi,» sõnas Martin Kadai ja lisas, et targem annab järele. 
«Usaldus on kahepoolne – kui valitsus meid ei usalda, siis käib see ka vastupidi,» sõnas Martin Kadai ja lisas, et targem annab järele. Foto: Tairo Lutter

Keset koroonakriisi eesliinil võidelnud Martin Kadai lahkub terviseametist. Kadai on seega järgmine kõrge riigitöötaja, kes terviseameti ridadest lahkub. Juuni alguses ütles töökoha üles peadirektori asetäitja, nakkushaiguste spetsialist Jelena Tomassova, eile oli viimane päev valitsuse silmis usalduse kaotanud peadirektoril Merike Jürilol.

Kadai põhjendabki oma otsust Jürilo tagasikutsumisega, sest valitsusliikmete jutt usalduse kaotusest puudutas ka teda. «Usaldus on kahepoolne – kui valitsus meid ei usalda, siis käib see ka vastupidi. Vastuolud ja segadus päädisid asutuse juhi taandamisega ja ma ei näe võimalust jätkata, sest kriisis olin terviseameti poliitika taga paljuski ka mina.»

5. juulil viimast päeva tööl olev Kadai andis mõista, et valitsus pole tahtnud terviseameti nõu kuulata. «Oleme ajanud seda joont, et tegutseme tasakaalukalt ja tõenduspõhiselt. Väikeses riigis, kus ressursid on piiratud, tuleks teha koostööd. Kui koostööd ei ole, siis, nagu öeldakse, targem annab järele,» kommenteeris Kadai oma lahkumist.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles