Estonia nõukogu peatas kaheks kuuks Aivar Mäe töölepingu (19)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Rahvusooper Estonia nõukogu otsustas peatada peadirektor Aivar Mäe töölepingu kaheks kuuks.

21. juunil avaldas Eesti Ekspress artikli, kus mitu Estonia töötajat süüdistasid Mäed ahistamises.

Nõukogu otsustas sõlmida lepingu tööõiguse eksperdiga. Tema poole saavad kuni 14. augustini oma muredega pöörduda rahvusooperi praegused ja endised töötajad, kellele tagatakse anonüümsus. Sellekohane info ja kontaktid avaldatakse teatri sisekanalites ja kodulehel.

Nõukogu koosolekul osalenud usaldusisikute ning töökeskkonna volinikega otsustati täiendada teatri kodukorda põhimõtetega, mille kohaselt tulevikus oleks selge reeglistik, kuidas teatris probleeme turvaliselt ja hoolivalt lahendatakse.

Nõukogu peab vajalikuks korraldada kõikidele teatri töötajatele koolitusi, et operatiivselt märgata ja lahendada olukordi, kus ilmnevad probleemid kaasaegsete juhtimisstandardite ja erinevate töökeskkonda puudutavate seaduste võimaliku eiramise osas.

Mäe suhtleb vaid advokaadi vahendusel

«Olen andnud meediale ja avalikkusele omapoolsed selgitused ja avalikult vabandanud, sama olen teinud eraldi kogu Estonia kollektiivi ees. Politsei poolt algatatud menetluse erapooletuse tagamiseks ei pea ma õigeks antud teemat rohkem avalikkuses kommenteerida. Olen pöördunud enda õiguste kaitseks õigusnõustaja poole, kelleks on vandeadvokaat Paul Keres.  Meievahelise kokkuleppe kohaselt on tema ainupädevuses anda meediale täiendavaid selgitusi, kui see peaks tema hinnangul olema võimalik ja põhjendatud,» kirjutab Mäe pressiteate vahendusel.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles