Michal: pooldan seksuaalkurjategijate keemilist kastreerimist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Justiitsminister Kristel Michali sõnul oleks kergema karistuse saanud seksuaalkurjategijate puhul oleks keemiline kastreerimine tõhus meede.

«See on üks asi, mida justiitsministeerium väga hoolega eest veab,» rääkis justiitsminister Kristen Michal Kuku raadio hommikusaatele antud intervjuus. Ta selgitas, et keemiline kastreerimine oleks tõhus meede seksuaalkurjategijatele, kellele on määratud alla kaheaastane vangistus. «Eesmärk oleks nende osalemine kompleksravis medikamentide ja psühhiaatrilise raviga mis kestaks 18 kuud kuni kolm aastat.»

Ministri sõnul avaldaks taoline meede see kindlasti mõju, mistap on ta seda poliitilisel tasandil igati toetanud. «Ühiskonna poolt oleks see väga hästi kulutatud raha, kurjategijad mõistaks oma tegu ja oleks parema jälgimise all, saaksid vajalikku järelvalvet ja ravi,» leidis ta. "Michali sõnul üritavad nad koostöös sotsiaalministeeriumi ja erialaseltsidega sobivat lahendust leida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles