Margus Tsahkna kandideerib IRLi aseesimeheks

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Valimised

50 erakonna liiget esitasid riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Margus Tsahkna kandidaadiks Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimehe kohale.

«Mulle on tehtud ettepanek kandideerida eelseisval suurkogul erakonna aseesimeheks. Arvan, et see positsioon vajab värsket verd ja tulevikku vaatamist, seetõttu andsin ka oma nõusoleku kandideerida,» ütles Tsahkna.

Tema hinnangul peavad rahvuslik-konservatiivselt mõtlevad inimesed olema ühendatud, et neid väärtusi edasi kanda.

«IRL on pärast elamislubade skandaali süvenenud sisekaemusse, millest peab tekkima uus kvaliteet edasiminekuks, peame taastama rahvuslikult mõtlevate inimese usalduse enda vastu,» sõnas Tsahkna.

Ta loodab, et kandidaadid käivad suurkogu-eelses debatis välja oma nägemuse Eesti tulevikust.

«Ma arvan, et IRLi ülesanne on sõnastada kaasaegne rahvuslik-konservatiivne visioon, mis keskendub eelkõige meie rahva potentsiaali maksimaalsele avamisele,» rääkis Tsahkna.

Tsahkna ei soovinud öelda, kes on tema soosikuks erakonna esimehe valimistel.

«Ootan tänase õhtu ära, kella 17ni on aega kandidaate esitada,» sõnas ta. «Samuti ootan huviga debatti, mis peaks olema huvitav.»

Ta ütles, et oma ajaloos ei ole eestlased vaba rahvana kunagi nii kaugele jõudnud kui praegu.

«Küsimus on, kas me suudame oma potentsiaali avada ja milliseks see kujuneb,» lisas Tsahkna.

IRLi aseesimeheks kandideeriv sotsiaalkomisjoni esimees ütles, et me peame muutuma hoolivamaks ja keskenduma senisest enam riigi huvide kõrval inimeste huvidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles