Kadrina vallas metsa eksinud mees leiti surnuna

BNS
Copy
Küünal
Küünal Foto: Madis Veltman

Politsei palus inimeste kaasabi tuvastamaks 23. juulil Lääne-Virumaal Kadrina vallas metsa läinud, ent koju mitte naasnud 69-aastase Mikhaili asukoha tuvastamisel. Laupäeval teatas politsei, et vabatahtlikud leidsid mehe soiselt ajalt, ent kahjuks surnuna.

Kodust lahkudes oli Mikhailil seljas hall jope, mille all sinine tunke ja peas võrguga müts.

Politsei sai reede õhtul teate, et poolteist päeva varem metsa läinud Mikhail pole koju naasnud, teatas Ida prefektuur. Politsei asus meest otsima ning sai reede õhtul mehega telefonitsi ühendust. Positsioneerimisega tuvastati tema asukoht Kadrina vallas Ridaküla kandis. Kui patrull piirkonda kontrollis, oli mees sealt juba edasi liikunud Tapa valda Loobu kanti. Meest otsiti teenistuskoerte, vabatahtlike, lennusalga ning droonide abil nii päeval kui öösel, ent teda ei leitud.

Laupäeva varahommikul oli mehe telefon taas levipiirkonnas ja sisse lülitatud. Politsei sai üksnes info, et abivajav mees kuuleb arvatavasti raudteelt tulevaid hääli, kui temaga kontakt taas kas kehva levi või telefoniaku tühjenemise tõttu katkes. Otsingud jätkusid Ohepalu järvest Tapa linnani politseinike, kohalike jahimeeste, vabatahtlike ning kaitseväelaste koostöös. Jätkuvalt olid kaasatud ka teenistuskoerad, lennusalga kopter ning Tapa päästjad ATVga.

Pühapäeva hommikul liitusid politseinike ja päästjatega otsingutel taas vabatahtlikud ja kaitseväelased, samuti oodati Ohepalu järve piirkonda kontrollima lennusalga kopterit. 

Mehe otsinguid raskendas tõenäoliselt asjaolu, et ta on olnud pidevas liikumises, mistõttu tuli varem kontrollitud alasid uuesti kontrollida ning otsinguala suurendada.

«Kui keegi eksib metsa, tuleks häbitundeta kohe helistada 112 ning kutsuda abi. Iga mööduva päeva ja ööga, mil inimene eeldab, et ehk saab omal jõul metsast välja, väheneb ellujäämise võimalus ainuüksi vedelikupuuduse tõttu. Samuti väheneb iga tunniga telefoniaku ning politseil võimalus saada asjakohast infot abivajaja võimalikust asukohast. Lisaks on ka suvesoojadel öödel metsas ohte, kus pimedas liikudes võib inimene näiteks endale viga teha ega saa enam liikuda või abi kutsuda,» ütles otsingute juht, Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Margo Kukk.

Mikhaili leidsid enam kui nädal kestnud mastaapsetel otsingutel osalenud vabatahtlikud. Mehe surma põhjuse selgitab ekspertiis.

Politsei paneb inimestele südamele:

  • Metsa eksimine ei ole häbiasi. Kui kaotad sihi, siis helista hädaabinumbril 112 pigem varem kui hiljem.
  • Kuni abi saabub, kuula politseilt saadud juhiseid – leia võimalikult lage koht ja püsi paigal, et otsijad leiaksid su võimalikult kiiresti.

Enne metsa minekut:

  • Võta kaasa laetud akuga telefon ja pista taskusse vile.
  • Ütle lähedastele kuhu piirkonda sa marjule-seenele lähed.
  • Võta kaasa joogipudel ja midagi söödavat.
  • Pane selga pikad riided juhuks kui pead metsas ööbima.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles