Riik kutsub üles Ida-Virumaa arenguks ideid välja pakkuma (1)

BNS
Copy
Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on Kagu-Eesti rikkuseks kaunis elukeskkond, kuid kohalikele inimestele on vaja tagada järjest paremad võimalused igapäevaelu toimimiseks.
Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on Kagu-Eesti rikkuseks kaunis elukeskkond, kuid kohalikele inimestele on vaja tagada järjest paremad võimalused igapäevaelu toimimiseks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik.

Rahandusministeerium ja Ida-Virumaa omavalitsuste liit kutsuvad üles osalema ideekorjes Ida-Virumaa arenguks.

Esitatud mõtteid kasutatakse Ida-Virumaa õiglase ülemineku strateegia koostamisel, millega seatakse pikemaajalised arengusuunad piirkonna kasvuhoonegaaside intensiivse majanduse ümberkorraldamiseks.

«Ida-Virumaa vajab oma elanikkonna püsima jäämiseks, neile hea palgaga töökohtade pakkumiseks ja atraktiivse elukeskkonna hoidmiseks muutusi,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab. «Seni on olnud oluliseks tööandjaks põlevkivi- ja energeetikasektor, ent kliimaeesmärke silmas pidades on mõistlik vaadata üle, millised on võimalused arendada kaasaegsemaid keskkonnasõbralikke tehnoloogiaid selle sektori jätkamiseks ning millised võiksid olla hoopis uued tegevusvaldkonnad ja tuleviku elukeskkond üldiselt. Kõige paremini oskavad oma piirkonna heaoluks suuniseid ja ideid anda kohalikud elanikud, mistõttu palume kõigil huvilistel oma mõtetest meile teada anda.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles