Tööinspektsioon: internetipostitus ei ole piisav põhjus tööleping üles öelda (5)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Kadri Tennosaar
Kadri Tennosaar Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Eelmisel jõudis avalikkuse ette juhtum Pallipõnni lasteaias, kus direktor Maire Kaljuveer loobus 10. augustil tööle asuma pidanud Kadri Tennosaare palkamisest pärast seda, kui viimane oli kirjutanud peaminister Jüri Ratase Facebooki lehele emotsionaalse postituse haridus- ja noorteameti juhi Ulla Ilissoni palga kohta. Postimehele kommenteerib seda teemat nüüd ka tööinspektsioon.

Tööinspektsioon tõdes meedianõunik Kristel Abeli vahendatud vastuses, et kuigi tegu on emotsionaalselt raske ja keerulise juhtumiga, siis artiklis toodule tuginedes on olukord tööõiguse seisukohast selge. Töötaja lahkus omal soovil lasteaiast Õunake, endine tööandja ei pea nõustuma lahkumisavalduse tagasivõtmisega ning uue tööandjaga oldi alles läbirääkimiste faasis. Töösuhet ei olnud tekkinud ning ei olnud sõlmitud kirjalikku töölepingut.

Üks õiguslik nüanss siiski jääb. «Kas suuliselt peetud läbirääkimised jõudsid sisulise kokkuleppeni või mitte ehk kas toimus selgelt ühe poole pakkumus tööle asuda konkreetsetel tingimustel, konkreetsest kuupäevast, ja teise poole ehk tulevase töötaja selge nõustumus nende tingimustega. Artiklis on nii ühe poole sõnul väidetud, ent selle paikapidavust saab tuvastada töövaidluskomisjon või kohus, kui kannatanu pöördub töösuhte tuvastamise nõudega töövaidlusorganisse,» leidis tööinspektsioon.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles