Huawei MatePad Pro - mugav kaaslane loovtööks ja kergeteks reisideks

Copy
Foto: Huawei

Sülearvutid on aastatega läinud palju keerulisemaks ja võimsamaks kui paljudel inimestel vaja oleks. Kuigi kõikidel rüperaalidel on maailmas kindlasti oma koht olemas, ei ole alati vaja nii kompleksset masinat oma ellu. Viimastel aastatel on just tahvelarvutid hakanud kasutajate südameid võitma, eriti arvestades mobiilsete operatsioonisüsteemide adapteerumist kasutajate vajadustele. MatePad Pro on Huawei vastus kõikidele inimestele, kes vajavad kompaktsemat ja kergemat lahendust oma igapäevatöö jaoks.

DISAIN

Välimuse poolest on tegemist minimalistliku disainiga. Käes tundub MatePad Pro mõnusalt raske ning kergesti haaratav, kuid regulaarseks kaasaskandmiseks ja vabamaks kasutamiseks soovitaks kindlasti soetada ümbris.

Üksikut kaameraauku ekraani üleval vasakus nurgas õppisin kiiresti ignoreerima tahvli regulaarsel kasutamisel ning paljud Huawei äpid on tegelikult disainitud selle esikaamera lahenduse ümber.

Minu mudel oli ilusa südaöö-halli värviga ning hetkel on see Eestis ainus kättesaadav toon.

EKRAAN

Huawei MatePad Pro ekraan on 10,8-tolline ning üllatavalt ere - isegi päevases valguses olid pildid ja videod kergesti vaadatavad. Ekraani nurgad on ümarad ning korpuse ääred silmapaistvalt väiksed - ekraani-korpuse suhteprotsent on 90% ning seade näeb üldiselt väga stiilne välja.

Resolutsiooniks on 2560 x 1600 pikslit - selle PPI ehk pikslite arv tolli kohta on võrreldav näiteks 4K resolutsiooniga 15-tollisel ekraanil ehk umbes 270 pikslit tolli kohta. See teeb Huawei MatePad Pro ekraani ideaalseks videote ja filmide vaatamiseks ning vajadusel ka loovtöö tegemiseks.

VÕIMALUSED LOOVINIMESTELE

Huawei ei peida seda, et MatePad Pro on mõeldud eelkõige loovinimestele - kunstnikele, blogijatele ja disaineritele just oma M-Pencil ehk M-pliiatsi tõttu. Tegu on Huawei inseneride poolt arendatud spetsiaalse seadmega, mis võimaldab üliväikese sisendlatentsiga joonistada ja kirjutada MatePad Pro ekraani peal. M-pliiatsi üks eripäradest on samuti selle 4096 survetaset, mis võimaldavad igal kunstnikul ülipeenelt reguleerida oma vajutuste tugevust.

Kuigi M-pliiatsit peab põhiseadmest soetama eraldi, selle kasulikkus on õigele inimesele hindamatu.

Huawei insenerid on võtnud ühendust Nebo rakenduse arendajatega, et luua natiivset tuge Huawei MatePad Pro ja M-pliiatsi jaoks. See äpp lihtsustab iga MatePad Pro kasutaja elu, kes soovib võtta M-pliiatsist maksimumi.

Lisaks M-pliiatsile saab juurde osta ka klaviatuuriga ümbrist, mis võimaldab Huawei MatePad Pro’l veelgi kergemini sülearvutit asendada. Tahvel kinnitub reguleeritavale ümbrisele, mis hoiab ekraani nii, et saaks mugavalt teha tööd.

Foto: Huawei

SISU

Huawei MatePad Pro ajuks on kaheksatuumaline lipulaevaklassi protsessor Kirin 990, mille kõrval on ka ülikiire 16-tuumaline Mali-G76 graafiline kiip ehk GPU. Antud CPU ja GPU kombo võimaldab seadmel jooksutada kõiki äppe, vajadusel ka mänge, väga edukalt. 

Lisaks neile kahele protsessorile on olemas ka eraldiseisev NPU ehk neuraalprotsessor, mis reguleerib mõlema CPU ja GPU arvutusvõimekust ja optimeerib mõlema protsessori tööd nii, et tahvelarvuti ei tarbiks liiga palju energiat ning oleks õigel hetkel piisavalt kiire.

Huawei MatePad Pro’l on kokku kaks kaamerat - üks ees ja üks taga. Tagumine kaamera on 13 megapikslise ja autofookusega sensor. Eesmine on aga 8 MP ja fikseeritud fookuskaugusega.

Üks muljetavaldavamaid MatePad Pro osi on aga selle aku - 7250 mAh võimaldab seadet kasutada peaaegu terve päev ilma mingisuguste probleemideta. Mina kui tavakasutaja suutsin vaadata videoid ja lugeda artikleid MatePad Pro’ga terve päev. Öösel aga vajaks seade kindlasti laadimist.

Laadimisega ei ole samuti probleeme - tahvelarvuti toetab mitte ainult 20 W kiirlaadimist, vaid ka 15 W juhtmevaba laadimist. Vajadusel saab MatePad Pro’ga laadida ka teisi seadmeid, näiteks seda sama M-pliiatsit. Sellise suurusega aku puhul ei ole kahju ka laadimist ka jagada.

TARKVARA

Huawei MatePad Pro kasutab meile tuttavat Android operatsioonisüsteemi, millel on eelinstallitud Huawei AppGallery. Rohkem informatsiooni sellest, mis Huawei rakenduste pood endast kujutab, saab leida meie intervjuust firma äriarendusjuhi Vitali Donskoiga.

Uutele Huawei seadmete omanikele on tehtud ka spetsiaalne äpp, millega saab oma vanast seadmetest kõige olulisemad andmed mugavalt üle viia. Phone Clone rakendust on väga lihtne kasutada - vaja vaid tõmmata see vanasse ja uute telefoni ning järgida ekraanil olevaid juhiseid. Tulemuseks saab kiiresti üle viia kõik andmed, sealhulgas kontaktid, sõnumid ja isegi märkmed.

Lisaks sellele, et veelgi lihtsustada uustulijate elu, on Huawei seadmetele lisatud spetsiaalne äpiotsing nimega Petal. Selle abil saab otse koduekraanist leida ja installida rakendusi ning uudistada ka populaarsemaid kohalikke äppe.

KOKKUVÕTE

Lõpuks võib öelda, et Huawei MatePad Pro ei ole tavaline tahvelarvuti, eriti kui kasutada seda komplektis M-pliiatsi ja klaviatuuriga. Täiskomplektina võib see masin sülearvutit tõesti asendada, olles seejuures kaalus kergem ja kasutuses lihtsam. Seda kõike muidugi vaid siis, kui inimese sihtotstarbe vastab MatePad Pro võimalustele ning kasutaja ei planeeri sellega teha just arvuti-spetsiifilisi asju, näiteks tegeleda 3D-disainiga või intensiivsemate ülesannetega.

Tavakasutaja ning loovinimeste jaoks aga võib Huawei MatePad Pro olla suurepärane valik, et võtta see kaasa reisile või miks mitte ka jalutuskäigule, et oma ideid ja mustandeid digitaalselt kirja panna.

 
 
Copy
Tagasi üles