Reinsalu: riik peab senisest enam aitama IT ettevõtjaid välisturgudele

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu.
Välisminister Urmas Reinsalu. Foto: PIOTR NOWAK/EPA

Välisminister Urmas Reinsalu hinnangul peaks riik tegema senisest tihedamat koostööd IT ettevõtetega, et leida neile välisturgudelt uusi äripartnereid ning elavdada seeläbi Eesti majandust. 

Reinsalu kohtus täna Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liiduga (ITL) ning tõdes kohtumise järgselt, et koroonakriis pakub Eesti ettevõtetele uusi võimalusi, mida koostöös riigiga ära kasutada.

«Kriis on aidanud tähelepanu tuua Eesti digilahendustele. Näeme koostöös heade partneritega võimalust nende kaudu majandust elavdada. Meie välisesinduste võrgustik ja aukonsulid juba töötavad selle eesmärgi saavutamise nimel. Loomulikult teeme ka koostööd välispartneritega, näiteks koos Araabia Ühendemiraatidega plaanime sügisel korraldada Globaalse digitaalse ärifoorumi, et aidata kaasa maailmamajanduse elavdamisele uues reaalsuses,» märkis minister.

Reinsalu saab ministeerium olla eelkõige abiks info edastamisel.

«Meie saatkonnad saavad aidata ettevõtteid informatsiooni kogumisel võimalike müügivihjete ja muutunud turuolukorra kohta. Oli heameel kuulda, et ITL  liikmed hindavad senist koostööd välisministeeriumiga väga heaks ning tõstavad esile meie suursaadikute rolli,» märkis minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles