Endine pokkerimängija jäi süüdi küberkuritegudes

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Dennis Einasto
Dennis Einasto Foto: Pm

Kolm aastat tagasi võitis toona 29-aastane tartlane Dennis Einasto Malta pokkeriturniiril peaauhinna, 20 530 eurot. Eduka pokkerimängijana oli ta tuntud kodumaalgi. Vähem kui aasta hiljem võttis politsei Einasto vahi alla ning prokuratuur esitas talle süüdistuse üle viie aasta väldanud küberkuritegudes, millega ta oli teeninud kuritegelikku tulu üle 3,2 miljoni euro.

Kolmapäeval mõistis Tartu maakohus Einasto süüdi arvutikuriteo ettevalmistamises, arvutikelmustes ja ebaseaduslikult arvutisüsteemide kasutamises ning suures ulatuses rahapesu toimepanemises. Liitkaristusena mõistis kohus Einastole neli aastat, viis kuud ja 26 päeva vangistust.

Prokuratuuri versiooni järgi sisenes Dennis Einasto veebis varastatud kasutajakontodesse ja kandis sealt enda kontole bitcoin’e ehk krüptoraha. Kauaks sellest rahast Einastol rõõmu ei jätkunud, sest enamiku ebaseaduslikult saadud krüptorahast mängis ta pokkeriturniiridel maha.

Prokuratuur süüdistas Dennis Einastot üle viie aasta väldanud küberkuritegudes.

Kuigi süüdistuses oli märgitud, et Einasto teenis aastatel 2013–2018 toimepandud küberkuritegudega üle kolme miljoni euro, õnnestus uurimise käigus tõendada kogu sellest summast vaid 28 417 euro ja 95 sendi kuritegelik päritolu.

Lisaks Einastole oli kohtu all tema isa Madis Einasto, keda süüdistati kuritegudele kaasaaitamises. Prokuratuuri hinnangul aitas Madis Einasto pojal kuritegelikul teel saadud raha kätte saada, sest Dennis Einasto kandis tihti raha oma isa pangakontole. Kohus mõistis Madis Einasto siiski õigeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles