Negatiivne koroonatest vabastab Rally Estonial sõitjad eneseisolatsioonist

BNS
Copy
Belgiast pärit Thierry Neuville peaks kehtivate reeglitega jääma eneseisolatsiooni. Erand võimaldab tal aga 14 -päevasest kohustusest pääseda.
Belgiast pärit Thierry Neuville peaks kehtivate reeglitega jääma eneseisolatsiooni. Erand võimaldab tal aga 14 -päevasest kohustusest pääseda. Foto: Hyundai Motorsport

Kultuuriminister Tõnis Lukase kinnitusel tehakse lähiajal Eestis toimuvatest võistlustest liikumispiirangu osas erand Rally Estoniale ja Tallinna täispikale triatlonile, vahendas neljapäeval rahvusringhääling.

Lukas leiab samuti, et negatiivse koroonatesti puhul ei peaks Eesti tippsportlastele rakendama jäika liikumispiirangut.

Lukas rõhutas ERRile antud intervjuus, et valitsus on valmis Eestis toimuvate oluliste spordivõistluste puhul edaspidigi teatud juhtudel erandeid tegema, kuid kõik sõltuvat üldisest olukorrast riigis. Lähiajal rakendub erand kahel juhul. Neist üks on septembri alguses Lõuna-Eestis toimuv autoralli MM-etapp, mis puudutab siia saabuvaid WRC meeskondi ja sõitjaid.

Lukase hinnangul peaksid negatiivse koroonatesti korral saama liikumispiirangutest vabaks ka kodu- ja välismaa vahet liikuvad Eesti tippsportlased, kui selleks on vajalik põhjus ja terviseamet sellega nõustub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles