Lähed välja, kaotad viisa ja õpe katkeb (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
25-aastane Indiast pärit tudeng õpib teist aastat Eesti ettevõtluskõrgkoolis Mainor rahvusvahelist ärijuhtimist. Ta on kõrgkooli pakutavas hostelis ennast mugavalt sisse seadnud ning nüüd jääb üle oodata õppetöö algust.
25-aastane Indiast pärit tudeng õpib teist aastat Eesti ettevõtluskõrgkoolis Mainor rahvusvahelist ärijuhtimist. Ta on kõrgkooli pakutavas hostelis ennast mugavalt sisse seadnud ning nüüd jääb üle oodata õppetöö algust. Foto: Raul Mee

Vaikselt hakkavad Eestisse saabuma kas otselendudega või ringiga juba teist või kolmandat aastat siin õppivad välistudengid. Tavaliselt pidude saatel tulev kooliaasta algab tänavu teisiti – isoleerumisnõudega. Reeglite järgi peavad kõik koroonaviiruse nn riskiriigist saabujad olema kaks nädalat eneseisolatsioonis. Kui palju on naasvaid tudengeid ja kes nende kodus püsimist kontrollib?

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kohtub suuremate kõrgkoolide ja terviseametiga, et arutada välistudengite Eestisse tulekut ning vahetada mõtteid ja soovitusi, kuidas hoida ära järgmist võimalikku nakkuskollet. «Kontrolli eneseisolatsiooni üle PPA ei tee, see ülesanne on terviseametil,» märkis PPA pressinõunik Annika Maksimov.

Terviseamet kinnitas, et nad on osalenud haridus- ja teadusministeeriumi ning ülikoolide koosolekutel. Amet ka nõustab ülikoole, näiteks kuidas ja mida nad võiksid teha välistudengitega suhtlemisel ning kuidas lahendada võimalikke probleeme.

«Meie oleme andnud soovituse Eestisse saabunutele rakendada nii-öelda kohortisolatsiooni, ja kui keegi neist haigestub, tuleb ta eraldi isoleerida,» selgitas Postimehele terviseameti pressinõunik Eike Kingsepp. (Kohortisolatsiooni all mõeldakse võimaluste piires rühmiti ühiselamu või korterikaaslastega koos isoleerumist – toim.)

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles