Vibuüritusel sätiti märklauaks kaitsealuse linnu kuju (7)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Perepäev korraldati, et tõsta inimeste teadlikkust metsa sotsiaalsete, kultuuriliste ökoloogiliste ning majanduslikke hüvede hoidmisest ja säilitamisest, ometi unustasid vibulaskjad üle kontrollida oma märklauad.
 
Perepäev korraldati, et tõsta inimeste teadlikkust metsa sotsiaalsete, kultuuriliste ökoloogiliste ning majanduslikke hüvede hoidmisest ja säilitamisest, ometi unustasid vibulaskjad üle kontrollida oma märklauad.  Foto: Lugeja foto

Üle-eelmisel nädalavahetusel toimus Tallinnas Männi pargis Eesti Erametsaliidu eestvedamisel kogu pere metsapäev, kus osales ligi 5000 inimest. Tähelepanelikumad vaatajad panid tähele, et vibulaskmisalas on kaks kaitsealuse linnu kuju, mille peal osavõtjad saavad oma osavust näidata.

Nimelt on korraldatud päeva eesmärgiks läbi perepäeva näidata inimestele lähemalt metsanduses ja puidutööstuses toimuvat, lisaks korraldatakse päeva ka selleks, et tõsta inimeste teadlikkust metsa sotsiaalsete, kultuuriliste, ökoloogiliste ning majanduslike hüvede hoidmisest ja säilitamisest.

Tallinnas toimunud kogu pere metsapäeval häiris nii mõndagi inimest vibujahiklubi Mägilaste pakutud vibulaskmisala, kus sai lasta nooli muu hulgas ka tedre ja hiireviu kujutiste pihta, mis aga on Eestis kaitsealused liigid. Looduskaitseseaduses on selgitatud, et üldiselt on kaitsealuste liikide isendite surmamine keelatud ning kaitse all oleva liigi tapmise järel võib saada trahvi, mis võib ulatud sadadesse eurodesse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles