24 tundi hullust. Eestlastele sobib (1)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Karm: Läti korraldajad olid Tukumsi lähedal välja otsinud tõeliselt väljakutsuva maastiku.
Karm: Läti korraldajad olid Tukumsi lähedal välja otsinud tõeliselt väljakutsuva maastiku. Foto: Mareks Galinovskis/fotoman.lv

Ta on üks väheseid eestlasi, kelle nägu on vilkunud New Yorgis Time Square’il suurtel ekraanidel. Ta on Timmo Tammemäe, kes eelmisel nädalavahetusel sai Lätis koos meeskonnakaaslase Sander Linnusega kaela rogaini Euroopa meistri kuldmedali.

Tammemäele (36) oli see kolmas Euroopa rogainikuld, maailma parimaks on ta end võidelnud kahel korral. Linnusega (29) koos olid nad Euroopa parimad ka kahe aasta eest Ukrainas. Kuid veel enne Lätis starti asumist ilmus 14. augustil voogedastusplatvormil Amazon Prime kümneosaline sari «Maailma karmim seiklus: Fidži» (World’s Toughest Race: Eco-Challenge Fiji), kus Tammemäe ühena paljudest seiklussportlastest karmides džunglioludes purjetas, köie otsas mäenõlvadel rippus ja bambusest ehitatud parvel seilas.

Sarjas pöörduvad maailmakuulus produtsent Mark Burnett ja saatejuht Bear Grylls tagasi neile kunagi rohkelt telekuulsust toonud seiklusspordi juurde, samanimeline sari jooksis aastail 1995–2002. Nüüd tuldi tagasi kohta, kus kunagi kõik pooleli jäi, Vaikse ookeani džunglisaarele Fidžile.

Produtsent Burnetti kuulsaim toode on tõsielusari «Survivor», mida Eestis tehti mõned hooajad pealkirja all «Robinsonid».

Mullu septembris filmitud maailma karmimal seiklusel võistles 66 meeskonda 30 riigist eesmärgiga jõuda 11 päevaga 672 kilomeetri pikkuse rännaku finišisse esimesena ning võita 100 000 dollarit.

Nüüd, augusti keskel lõpuks ilmunud sarja osaliste ring on kirev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles