IFA maskide taga. Ülevaade Berliini messist kohapealt

Copy
Tarbijaelektroonikamess IFA siiski toimus: 250 000 külastaja asemel oli kohal 6100, kuid korraldajad olid ikkagi rahul.
Tarbijaelektroonikamess IFA siiski toimus: 250 000 külastaja asemel oli kohal 6100, kuid korraldajad olid ikkagi rahul. Foto: Kaido Einama

Kuidas toimus Berliinis esimene uutmoodi koroona-aegne tehnoloogiamess.

Kui Uber hotelli ees peatub, ei suuda juht sihtkohta nähes ära imestada: mis seal messihallides toimub, kas tõesti mõni mess? Kõik on ju ära jäetud. Veel suurem üllatus tabab teda, kui selgub, et Berliini au ja uhkus – IFA – siiski toimub. Tõmbame maskid ette ja sõit võib alata.

Sel aastal tuli igasügisene rahvusvaheline tarbijaelektroonika mess IFA teisiti, kohe väga teisiti. Esimene suurem üllatus tababki kohe messi väravas. Kui tavaliselt on see pungil rahvast täis, siis seekord on tühjal platsil kolm-neli inimest. Raudteejaamast on siiski pandud kuni messi sissepääsuni ajutised piirdeaiad nagu igal aastal, et saabuvaid ja lahkuvaid rahvamasse eraldada ja suunata.

Erinevalt pea kõigist teistest rahvusvahelistest tehnoloogiaüritustest IFA siiski toimub ka kohapeal ega ole asendatud vaid veebiülekannetega. Kuigi veebist saab samuti kõigele kaasa elada.

Tavaliselt saab IFA-l käia sadade meetrite pikkustes messihallides, mida on kokku kümneid, ning ainuüksi kogu selle väljapaneku läbikäimine pole ühe päeva jooksul võimalik. Seekord võib ajakirjanikele mõeldud messihallis kõik eksponendid kiirelt, kümne minutiga üle vaadata. On küll suur saal, kuid kahemeetrise vahemaa hoidmine pole probleemiks – kümmekond eksponenti asuvad suhteliselt hõredalt oma boksidega üle tohutu halli, nii et nende vahel jätkub vaba ruumi istumiseks ja ajakirjanikutöö tegemiseks.

Järgmine suur erinevus on maskide kandmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles