REPORTAAŽ Megativoli ekstreemsed atraktsioonid, võõrkeelsed instruktorid ja lakkamatu lärm (30)

Henry-Laur Allik
Copy
Puitpakkudele toetuvad atraktsioonid panid küsima, kas vahendid on külastajatele ohutud. Tivoli Tuuri juhi kinnitusel on lõbustuspargi atraktsioonid ohutumad kui autosõit.
Puitpakkudele toetuvad atraktsioonid panid küsima, kas vahendid on külastajatele ohutud. Tivoli Tuuri juhi kinnitusel on lõbustuspargi atraktsioonid ohutumad kui autosõit. Foto: Eero Vabamägi

Pühapäeva pärastlõuna kell neli. Tallinna lauluväljak. Oleme otsustanud koos fotograaf Eero Vabamäega minna uurima Tivoli Tuuri: kuidas lahutatakse meelt hiiglaslikus lõbustuspargis? Rahvast on lauluväljakul mõõdukalt palju: mööda platsi siblivad ringi elevil lapsed, kaasa veetud väsinud lapsevanemad ja armunud paarikesed on valinud oma vaba aja veetmiseks ekstreemse moe.

Ekstreemsust ei koge aga ainult karussellidel. Platsile saabudes tervitab meid esimese asjana ninna tungiv suhkruhais ja kõrvulukustav tümm. Iga atraktsiooni juures on eraldi suured kõlarid ning need mängivad kõik eri muusikat, üldjuhul paari aasta taguseid magedaid poplugusid Sky Plusi playlist’ist. Nagu kuulaks kümmet ebameeldivalt üle peksvat kontserti korraga.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles