Magneesium - miks on organismil seda vaja? Testi ennast kohe!

Copy
Foto: Pixabay

Magneesium reguleerib väga paljusid biokeemilisi ja füsioloogilisi protsesse.

  • Magneesium on oluline südamelihase häireteta tööks ja vereringe reguleerimiseks.
  • Aitab hoida luid ja hambaid tugevatena, kui magneesiumitase on organismis madal, ei jää kaltsium luudesse.
  • Vajalik süsivesikute, rasvade ja aminohapete normaalseks ainevahetuseks.
  • Aitab kaasa närvisüsteemi normaalsele talitusele ja lihastööle

Arvatakse, et tänapäevase toitumise juures kannatab üle 70% inimestest magneesiumi puuduse käes.

Kuidas magneesiumi puudust ära tunda?

Ohumärkideks võivad olla:

  • lihaskrambid, ka nt. silmalau tõmblemine
  • püsiv väsimus ja närvilisus
  • kõrge vererõhk
  • migreen

Magneesiumi puudust põhjustavad kõige sagedamini valed toitumisharjumused. Kuna organism on võimeline iga päev ainult murdosa vajalikust magneesiumikogusest talletama, on magneesiumipuudus kerge tekkima. Näiteks väga rasvane, kaltsiumi- ja D-vitamiinirikas toit segab magneesiumi imendumist. Magneesiumi viivad kehast välja ka liigne alkohol, gaseeritud jookide joomine ja ka mõned ravimid, näiteks diureetikumid ja kortikosteroidid. Igapäevastest toiduainetest leidub magneesiumi näiteks pähklites (mandlid, india ja brasiilia pähklid) seemnetes (kõrvitsa- ja päevalilleseemned), vetikates (pruunvetikas) ja teistes meretaimedes. Ka täisterades, ubades, banaanides ja kakaos leidub magneesiumi keskmisest rohkem.

Millised on head magneesiumi preparaadid?

Vastavalt erinevatele võrdlustele peetakse parima imenduvusega ja omastatavusega magneesiumiteks mg tsitraati ja mg diglütsinaati.

Biaks Magneesiumis on kasutatud kahte parima omastatavusega magneesiumi vormi samaaegselt - mg diglütsinaat kelaati ning mg tsitraati.

BIAKS MAGNEESIUM ON SAADAVAL NII PULBRI KUI KA TABLETTIDENA!

Pulbriline Biaks Magneesium koosneb 100% ainult toimeainetest, ehk sinna pole lisatud magustajaid, säilitus-, lõhna-, aroom- või muid täiteained.

Pulbriline vorm kohustab tarbijat enne kasutamist lahustama magneesiumi vees, mis välistab liiga väikese vee tarbimise magneesiumi preparaati kasutades. Tänu kohustuslikule vees lahustamisele ning kahe parima omastatavusega magneesiumivormi kasutamisele ühes tootes, tagab pulbriline Biaks Magneesium kiirema ja parema magneesiumi kasutamise efekti.

Pulbrilise vormi kasutamisel on hea teada, et Biaks Magneesiumis ei ole kasutatud magustajaid ega muid maitset „andvaid“ lisaaineid. Seetõttu on Biaks Magneesiumi maitse täpselt selline, nagu puhas magneesiumi maitse peab olema: magus-mõrkjas maitse. Soovi korral võib pulbrit lahustada ka mahlas või mõnes muus maitsega joogis.

Foto: Biaks OÜ

Biaks Magneesium tablettidena on mõeldud neile, kellele pulbri kasutamine ja maitse ei meeldi, kuid sooviksid samuti kahe parima magneesiumivormiga toidulisandit kasutada.

Oluline on ka mõista, et magneesium on vesilahustuv mineraal. See tähendab, et sõltumata kas kasutate pulbrit või tablette on vee joomine koos magneesiumipreparaadi manustamisega äärmiselt oluline!

Foto: Biaks OÜ

«Kas sul on magneesiumipuudus? - Testi ennast!»

Copy
Tagasi üles