Estonia huku uurimiskomisjoni liige ei usu kokkupõrget laevaga (30)

Andres Einmann
Copy
Estonia uurimiskomisjoni liige Jaan Metsaveer usub endiselt, et Estonia uppumise põhjsutas vöörivisiiri kinnituste purunemine, nagu on kirjas 1997. aastal avalikustatud komisjoni lõppraportis.
Estonia uurimiskomisjoni liige Jaan Metsaveer usub endiselt, et Estonia uppumise põhjsutas vöörivisiiri kinnituste purunemine, nagu on kirjas 1997. aastal avalikustatud komisjoni lõppraportis. Foto: Eero Vabamägi

Parvlaeva Estonia huku rahvusvahelise uurimiskomisjoni liige, Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Jaan Metsaveer usub, et auk tekkis laevakeresse pärast selle merepõhja vajumist; kokkupõrge allveelaevaga on tema hinnangul jabur versioon.

«Ma arvan, et selles kohas, kus Estonia põhja vajus, võisid merepõhjas mingid kivid olla, millele laev peale vajus, ja nii need augud tekkisid. Laev on aastakümnete jooksul merepõhjas oma asendit muutnud ja nii need augud nähtavale tulid. Niikaua kui me seda kivi oma silmaga näinud ei ole, ei saa ­sada protsenti väita, et see nii oli, aga ma pean seda versiooni ­kõige usutavamaks,» rääkis Metsaveer.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles