Euroopa tippkorvpall on kaotanud mitukümmend miljonit eurot

Henry Lääne
, reporter
Copy
Euroopa tippkorvpallis ringleb tänavu küll oluliselt vähem raha, kuid sellest hoolimata ei maksta mängijatele sandikopikaid. Pildil CSKA tagamängija Mike James (vasakul) ja Zeniti mängumees Dmitri Hvostov.  FOTO: Mihhail Japaridze / tass / Scanpix
Euroopa tippkorvpallis ringleb tänavu küll oluliselt vähem raha, kuid sellest hoolimata ei maksta mängijatele sandikopikaid. Pildil CSKA tagamängija Mike James (vasakul) ja Zeniti mängumees Dmitri Hvostov. FOTO: Mihhail Japaridze / tass / Scanpix Foto: Mikhail Japaridze/TASS/Scanpix

Kui maailma jalgpall jääb koroonakriisi tõttu hinnanguliselt ilma 9,5 miljardist eurost, siis Euroopa tippkorvpallis pole haihtunud summad samuti pisikesed. Jah, need ei ulatu miljarditesse, ent ainuüksi Vana Maailma tugevaimast klubisarjast Euroliigast on vaid nelja tiimi näol kadunud üle 30 miljoni euro. Rahaline miinus on seda valusam, et kõrgel tasemel korvpall on kõike muud kui kasumlik.

Kriitikutel on igati õigus: Euroliiga on nagu kodumasin, mis imeb endasse nii palju tolmukübemeid (loe: raha) kui võimalik. Näiteks raporteeriti mullu, et sarja tippu kuuluvate Hispaania hiidude FC Barcelona ja Madridi Reali eelarve on kahe peale miinuses 60 miljoni euroga. Ja seda juttu räägiti mõni kuu enne koroonakriisi!

Õnneks saavad mitmed Euroliiga korvpallimeeskonnad toetuda suurte spordiklubide kõige ilusamale, targemale ja jõukamale pereliikmele – jalgpallile. Vutis ringlevad nii suured summad, et lubavad näiteks Barcelonal kokku panna kõrgetasemelise tiimi veel ka korv- ja käsipallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles