Hansaplanti aednik Hanna: Millised on praegu eriliselt trendikad toataimed?

Hansaplant
Copy
Foto: Hansaplant

Toataimedel on olulise osa kodusest interjöörist, sest suurte ja roheliste, värviliste või hoopiski rippuvate taimedega saab kergesti oma kodus luua hoopis uut ilmet. Nii nagu igas teises valdkonnas on trendid, siis sama toimub ka toalillede rohelises, värvilises ja põnevas maailmas. Hansaplanti aednik Hanna tutvustab, millised  toataimed on sel aastal kõvasti populaarsust kogunud ning millised taimed tasuks just praegu oma koju kaasa haarata.

Toasõnajalad

Tead küll neid suuri puhmas toasõnajalgasid ehk nefroleepe, mis vanaemade kodus uhkelt postamentidel ilutsesid? Trendid käivad ikka lainetena ning toasõnajalad on taas leidnud tee trendikatesse kodustesse interjööridesse. Nad on kohevad, efektsed ja oma tekstuurilt erilised. Ka nende eest hoolitsemine on üsna kerge, vältida tuleks aga otsest lõunapoolset päikest ja tuuletõmbust.

Foto: Hansaplant

Suured ja rohelised taimed

Suured, rohelised, kohevad või kõrged – igal juhul on sellised toataimed koduses interjööris alati hinnatud. Näiteks saab elutuppa ühe suure ja efektse Forsteri kentiapalmiga luua tõelise paradiisi. Kas teadsid, et paljud rohelised toataimed on ka väga head looduslikud õhupuhastajad? Hansaplanti aednik Hanna on kirja pannud ka soovitused, milliseid õhkupuhastavaid taimi oma koju tuua.

Mustrilised ja värvilised toataimed

Mustrid, täpid ja värvid on kindlasti üks uusimaid trende. Suurte ja roheliste lehtedega taimede kõrvale otsitakse üha enam midagi, mis oleks omapärane ja püüaks tähelepanu. Selliste taimedega saab kergelt tuua skandinaavialikult lihtsatesse kodudesse uut hingamist. Eriliselt on hinnad just taimed nagu tähnikbegoonia, tradeskantsia, kirjuleheline ebakrooton või hoopiski roosa südamikuga kirivõhk.

Foto: Hansaplant

Rippuvad toataimed

Üha enam nähakse võimalusi lisada rohelisi toataimi mujale kui põrandapinnale, aknalauale ja kapinurgale. Rippuvate taimedega annab luua rohelist efekti ja hubasust hoopis põnevamatesse kohtadesse, näiteks akende kohale värvi või riiulitesse tekstuuri loomiseks. Vahvateks rippuvateks toatalilledeks on näiteks punaste õitega musi-punahuul, suuremate lehtedega nõelköis, hästi õhku puhastav luuderohi või südamekujuliste lehtedega laternlill.

Foto: Hansaplant

End liigutavad taimed

On eriliselt põnev, kui toataimed on ka „liikuvad“. On päris palju taimi, mille lehed liigutavad end kas puudutuse või valguse peale. Lisaks teadatuntud lihasööjataimedele on end liigutavateks taimedeks ka tiigerlehik, mille lehed liiguvad kokku ja lahku koos päiksetõusu ja –loojanguga. Teine huvitav ja kõigi uus lemmik on igati oma nime vääriline häbelik mimoos, kes puudutuse peale oma lehed kinni tõmbab.

Aianduskeskusest Hansaplant leiab kindlasti igaüks enda koju meelepärase toataime. Kui Sa ise ei tea, milline toalill Sinu koju kõige paremini sobiks, siis Hansaplanti aednikud aitavad valida Sulle kõige sobivamad taimed. Kui Sa juba tead oma lemmikuid, siis saad need lihtsalt ja mugavalt tellida ka e-poest. Kõik e-poest tellitud taimed jõuavad Sulle koduukseni ilusasti pakitult, rõõmsalt ja tervelt.

Copy
Tagasi üles