4 moodust, kuidas veebist mussi striimida

Heikki Sal-Saller
Copy
18.09.2020, Tallinn. Eri heliseadmed internetist muusika kuulamiseks. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES
18.09.2020, Tallinn. Eri heliseadmed internetist muusika kuulamiseks. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES Foto: Madis Veltman

Bluetoothi kõlar, multiroom-kõlarid, striimer või ressiiver on praegused lahendused, mis tulnud koos muusikaäppidega. Juba on, mille vahel valida.

1.

Lihtsaim ja odavaim viis veebist muusikat kuulata on Bluetoothi kõlar. Kirjatööd tehes tümpsubki aknalaual vaikselt Sony selle aasta basskõlar SRS-XB33, kuhu telefonist Spotify kaasabil muusikat läkitan. Extra Bass, värve muutvad leedefektid, taskusse pistmist takistavad mõõtmed, vee- ja löögikindlus annavad tunnistust, et selle kõlariga saab korraldada väiksemat sorti peo. Ühendada saab kuni sada kasutajat! Veebist leiab videoklipi, kus reipad noored kõlariga vette hüppavad ja selle siis kaldaliivale viskavad. Standard IP67 tähendab, et kõlari võib pooleks tunniks meetri sügavusele vette jätta, aga igaks juhuks ma seda ei soovitaks. «Please charge» – «Palun laadige» ütleb sulnis naishääl, kui kõlari väidetavalt kuni ööpäeva kestev aku tühjaks saama hakkab.

Leian Spotifyst bassitesti BMW Official Test Facility, panen peale ja kõlari omakorda kapi peale, kõlab küll! Puhtalt subjektiivne arvamus, et kõrgeid sagedusi võiks rohkem kosta. Seni paljuski JBLi valitsusalasse on Sony hoogsalt sisenenud ja umbes 150 euro eest saab vilkuva kaaslase.

2.

Kui on igatsus korralikuma kvaliteedi järele, mida lubavad statsionaarsed internetti ühendatavad seadmed, võib koju igasse ruumi soetada eraldi multiroom-kõlari (mitmetoakõlar) ning selle CAT5-kaabliga või üle WiFi internetti ühendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles