Jazzkaarel helisevad staarid ja loodushääled

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Kaupo Kikkas

Reedel saab hoo sisse festival Jazzkaar 2020, mis toimub 9.–15. oktoobrini 2020 Telliskivi loomelinnakus ja 3. novembril Alexela kontserdimajas. Seitsme päeva jooksul annavad kuuest riigist pärit muusikud 28 kontserti üle Eesti. Koos põhiprogrammi, tasuta kontsertide päeva ja linnaruumiprojektiga toimub ligi sada üritust Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Viljandis.

Jazzkaare peaesineja on üks praegusaja säravamaid Ameerika džässlauljaid Dee Dee Bridgewater, kelle viiskümmend aastat kestnud karjäär on jätnud sügava jälje vokaaldžässi arengusse. Elamusliku kontserdi pakub maailmaklassist Norra tandem: pop-džässlauljatar Silje Nergaard koos silmapaistva džässpianisti Espen Bergiga. Esimest korda Eestis esinev Rootsi fenomenbänd Dirty Loops on kuulajate südamed vallutanud plahvatusliku energia, originaalsuse ja meisterlikkusega.

Samuti pakub elamusi Skandinaavia supergrupp Rymden, kelle muusika on ühtaegu nii atmosfääriline ja melanhoolne kui ka pingestatud ja virtuoosne. Publiku viib põhjamaisele rännakule Saksa helilooja ja pianist Niklas Paschburg, sidudes muusikaliseks tervikuks klaveriminimalismi, klassika ja elektroonika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles