Kavalad leiavad alati viisi: JOKK-skeemid aitavad alkoholimüügipiirangust hoiduda (22)

Henry-Laur Allik
Copy
Kas öine alkoholimüügi piirang Tallinna baarides ja ööklubides toob loodetud tulu ning tagab linlastele rahuliku une või mitte, näitab aeg.
Kas öine alkoholimüügi piirang Tallinna baarides ja ööklubides toob loodetud tulu ning tagab linlastele rahuliku une või mitte, näitab aeg. Foto: Mihkel Maripuu

Vabariigi valitsuse korraldusel hakkas kehtima öine alkoholipiirang, mille järgi ei tohi enam pärast südaööd alkoholi müüa. Piirangu vastu on aga nii Tallinna kui ka teiste linnade baarides hakatud kasutama JOKK-skeeme, et ikka sama tulu edasi teenida.

Valitsus kehtestas 24. septembrist esialgu kuu aega kestva alkoholimüügi öise piirangu, et takistada meelelahutusasutustes, pubides ja baarides Covid-19 levikut. Piirang peaks vähendama öiseid kogunemisi ja ühtlasi tegema lihtsamaks koroonadetektiivide töö puhangu puhul. «Alkoholipiirangu mõte oligi see, et las inimene istub. Ja kui inimene on kaine, siis ega see keset ööd istumine väga lõbus ei ole, siis tuleb väsimus peale ja minnakse koju ära. Teiseks aetakse võib-olla juttu ja pärast teatakse ka, kellega koos oldi,» selgitas valitsuse teadusnõukoja juht Irja Lutsar.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles