Mailis Reps: valitsus ei saa praegu õpetajatele palgatõusu lubada (10)

BNS
Copy
Haridusminister Mailis Reps
Haridusminister Mailis Reps Foto: Sander Ilvest

Kuigi Eesti Haridustöötajate Liidu (EHL) juhi Reemo Voltri sõnul võib õpetajate töötasu külmetamine viia streigini, ei näe valitsus minister Mailis Repsi sõnul praegustes oludes võimalust õpetajatele palgatõusu lubada.

«Praegustes koroonakriisist mõjutatud majandusoludes on valitsus teinud konsensusliku otsuse, et esmatähtis on stabiilsuse ja praeguse rahastamistaseme tagamine kõikides valdkondades ning kärbete vältimine,» ütles kolmapäeval BNS-ile haridus- ja teadusminister Mailis Reps. «Paraku tähendab see seda, et praegustes ebakindlates oludes pole võimalik lubada ka palgatõusu.»

Reps lisas, et üld- ja kutsehariduskoolide õpetajate palgavahenditeks on kavandatud 2021. aastaks kokku 388 miljonit eurot, mis võimaldab ministri sõnul keerulistest oludest hoolimata enamat, kui miinimumpalga tagamist. «Eraldatud summa võimaldab arvestusliku keskmise palga hoidmist tasemel 1540 eurot ja moodustab riigi keskmisest palgast 108 protsenti. Viimasel neljal aastal on õpetajate töötasu alamäär tõusnud ligi 360 eurot,» sõnas Reps.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles