E-rahvastikuregistris näeb sinu juurde elama registreerituid

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Omanike hirm üürnikke sisse regist­reerida on asjatu, sest soovi korral saab üürniku alati välja registreerida, ütleb omanike keskliidu juht Priidu Pärna.
Omanike hirm üürnikke sisse regist­reerida on asjatu, sest soovi korral saab üürniku alati välja registreerida, ütleb omanike keskliidu juht Priidu Pärna. Foto: Sander Ilvest

Uus e-rahvastikuregistri teenus võimaldab kinnisvaraomanikul hõlpsalt kontrollida, kes tema pinnale elama on registreeritud. Omanike liit ja üürnike liit kutsuvad omanikke üles lubama üürnikul end üüripinnale registreerida.

Kui seni pidi kinnisvaraomanik kohalikult omavalitsuselt eraldi küsima, kes talle kuuluvasse ruumi elama on registreeritud, siis nüüd piisab ID-kaardiga e-rahvastikuregistrisse sisse logimisest.

Kui omanik avastab registreeritute hulgast kellegi, kes seal tegelikult ei ela, saab ta samas teha taotluse, et isehakanu välja kirjutada. Kohalik omavalitsus menetleb taotlust ning kui on ruumi omanikuga päri, võtab inimese sellelt aadressilt maha.

«Omaniku taotlust ei rahuldata, kui inimene tõendab dokumentaalselt oma õigust ruumis elada või on elaniku ja omaniku vahel pooleli kohtuvaidlus või käib vaidlus üürikomisjonis ruumi kasutusõiguse üle,» täpsustas siseministeeriumi kommunikatsiooniosakonna nõunik Kersti Ringmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles