Lapse toimetustest lasteaias saab lugeda blogist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Corbis / Scanpix

Pealinna edumeelsemad lasteaiad on loonud endale foorumid või blogid, et jagada lapsevanematega kiirelt lapse rõõme ja muresid.

«Mari tegi täna esimesed sammud» - sellist sõnumit sai oma lasteaia blogist keset tööpäeva lugeda üks Tallinna ema, kes seejärel kohe lasteaeda kohale sõitis, kirjutab ajaleht Pealinn.

Üks selliseid edumeelseid lasteaedu on Tallinnas Ema ja lapse keskuse päevahoid, mis oma toimetuste kajastamiseks seadnud sisse blogi. Iga päev tehakse sinna põnevamate juhtumiste kohta pisikesi sissekandeid.

«Mirtelil olid täna uued punased kindad käes, mida ta ei raatsinud isegi söömise ajal ära võtta,» annab teada üks sissekannetest.

Renate Loik, kelle tütar käib samas lasteaias, on blogiga väga rahul. «Kui oma lapse pooleteise aasta vanuselt lasteaeda panin, tundsin suurt muret, kuidas ta hakkama saab,» meenutab naine.

«Alguses helistasin üsna tihti õpetajatele ja uurisin, kuidas läheb. Nüüd aga saan lasteaia veebipäevikust teada, et muretsemiseks pole põhjust.»

Ka Liivalaia lasteaia juhataja Juta Koppeli sõnul on nende lasteaias välja töötatud teabevahetusprogramm, kus kõik olulisemad teated saadetakse otse lapsevanemate meilile.

«Kui on vaja mingit teavet edastada, näiteks on tulemas teatrietendus või väljasõit, siis meili teel saame lapsevanemaid kõige operatiivsemalt informeerida,» tõdeb Koppel. Samuti saavad rühma lapsevanemad rõõme-muresid ka omavahel jagada.

Koppeli sõnul toimub aktiivsem suhtlus eeskätt n-ö äärerühmades - sõimerühmas, kus nii laste kui lapsevanemate jaoks on kõik alles uus, ja vanemas rühmas, kus vahetatakse infot kooliminemisega seonduva kohta.

Tallinna haridusameti alushariduse osakonna peaspetsialist Imbi Viisma leiab, et foorumi, blogi või muu internetisuhtluse sisseviimine lasteaia kodulehel on väga tervitatav. «Infovahetus toimub sel viisil märksa kiiremini ja paremini,» ütleb ta. «Ka need lasteaiad, kus sellist suhtlust veel sisse viidud pole, võiks seda katsetada, sest nii palju, kui tean, on asi üldiselt hästi käivitunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles