Aimar Altosaar: võimuiharate mängud (17)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Turbulentsesse ajastusse sisenemisel aitab väikesel riigil ja rahval rasked ajad üle elada sisemine konsensus ning targad ja ettenägelikud otsused. Vajame kõigi inimrühmade vahelist solidaarsust, sest me ei tea, millal on tarvis taas üksteise käest kinni hoida! Meil on õnneks tugevad liitlassuhted teiste demokraatlike riikidega, kuid need võivad ka hakata murenema, kui poliitikute retoorika ja vähemuste õigusi piiravad poliitilised kampaaniad seavad liite kooshoidvad väärtused kahtluse alla.

Ilmselt elame valitsuskoalitsiooni hinnangul nii rahulikul ja külluslikul ajal, et ühiskonnas võib üles kütta teemasid, mille pärast muretseda pole vaja. Abielu institutsiooniga pole Eestis midagi juhtunud ega ole ettenähtavas tulevikus ka juhtumas, kuid nüüd on otsustatud teha sellest põhimõtteline probleem, mida saab lahendada vaid üldrahvaliku küsitlusega. Kusjuures küsitluse fookuses ei ole, kuidas eesti pered elaksid õnnelikumalt, et seal ei oleks vägivalda, lapsed ei jääks ula peale ning vanem põlvkond saaks väärikalt vananeda. Eesmärgiks on riiklik kius mitte võimaldada ühel väikesel rühmal end tunda sama õnnelikuna kui ülejäänud rahvas. Loomulikult ei jää selline surve vastuseta ning me näeme kevadeks kavandatud küsitluse eel kurssi kahe vastandliku arvamusgrupi laupkokkupõrkele.

Kui valitsuse võimumäng abielu rahvaküsitluse näol õnnestub ja edu maitse on suus, siis võib karta järgmistel minevikust välja kistud teemadel emotsioonide ülespumpamist ja küsitlusmänge.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles