Sisseastujad kahtlustavad kooli katsetega susserdamises (1)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Tallinna tervishoiu kõrgkooli aastapäeva tähistatakse näituse ja virtuaalse loenguga.
Tallinna tervishoiu kõrgkooli aastapäeva tähistatakse näituse ja virtuaalse loenguga. Foto: Konstantin Sednev

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli saavad lühikese ja sisutu sisseastumisvestluse järel sisse need, kes juba töötavad kooli õpetajate alluvuses – selline mulje jäi kahele Postimehe poole pöördunud hambaravi assistendiks õppida soovijale. Kool aga kinnitab, et ei uuri, millise arstiga kandidaadid koos töötavad.

Õpimotivatsioon, kutseala ja kutse-eetika tundmine, väljendusoskus eesti keeles, valmisolek õppetööks ning keskharidus on kriteeriumid, mida kontrollitakse sisseastumisvestlusel siis, kui inimene tahab asuda õppima Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli hambaravi assistendi erialal. Kriteeriumite nimekiri on kenasti kirjas kooli kodulehel. Kui kandideerija läbib vestluse edukalt, võib ta end kooli sissesaanute hulka lugeda.

Kõik on selge ja klaar? Siiski, nii lihtne kooli sissesaamine ka ei ole. Selgub, et vestlus võib kujuneda sootuks teistsuguseks, kui kandideerija loodab. Just seepärast pöördus Postimehe poole Tiina (nimi toimetusele teada).

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis saab kahe aasta vältel õppida töökohapõhises õppes hambaravi assistendiks. Töökohapõhine õpe tähendab seda, et õppija peab juba varem töötama hambaravi assistendina ning juhendaja õpetab õpilast suuresti just oma töökohas

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles