Meinhard Pulk: muinasjutt ühtsest välispoliitikast (4)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Meinhard Pulk
Meinhard Pulk Foto: Mihkel Maripuu

Nii nagu Donald Trump ja tema kamraadid Ameerika Ühendriikides, on ka nende siinne visioonikaaslane EKRE võtnud üle retoorika, mille eesmärk on Joe Bideni tõenäolise valimisvõidu õiguspärasust õõnestada.

«Pehmelt öeldes tundub USAs käimas suurem valimispettus (Michiganis). Kõik on veel lahtine, kuid arvatavasti läheb asi kohtusse, kui see Bideni pettus läbi läheb,» kirjutas europarlamendi liige Jaak Madison (EKRE) kolmapäeval sotsiaalmeedias. Samasuguseid vihjeid, küll veidi pehmemas toonis, tegi ka EKRE hääletoru Uued Uudised. Kui valitsuse põhitees on olnud ühtse välispoliitika jätkamine, siis mis sellest teesist välja tuleb, kui üks valitsuspartei annab mõista, et nemad meie põhipartneri valimistulemusi ei tunnusta? On ju selge, et USA saatkond hoiab pidevalt nii Eesti erakondade kui ka valitsuse arengutel ning sõnavõttudel silma peal.

Enne valimisi oli Madison toonud oma Trumpi toetuse ühe põhjusena välja just kasuteguri Eestile, selgitades seda nii: «Mis sellest, et ta [Biden] tooks asepresidendiks kommunisti, kliimaneutraalsuse hullusega hakkaks kahjustama USA majandust ja läbi selle toetama Hiinat ja Venemaad (mis ilmselgelt on Eestile kahjulik).» Nüüd, kui ebasobiv valimistulemus paistab paratamatusena, tundub Madisoni tabanud apaatsus, mis väljendub sildade põletamises. Poliitilise reaalsuse seedimine on üle jõu käinud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles