Kai Realo: mis või kes aitaks ametiühingud 21. sajandisse? (1)

Kai Realo
, Circle K Eesti peadirektor
Copy
Kai Realo 
Kai Realo Foto: Elmo Riig

Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine ja  Circle K Eesti AS peadirektor Kai Realo kirjutab vastulause Eesti Ametiühingute Keskliidu juhi Peep Petersoni poolt intervjuus esitatud väidetele (PM 5.11 «Tööandjad kasutavad inimeste peal juriidilist vägivalda»)

Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine ning ühe Eesti suurettevõtte juhina puudutas mind see artikkel sügavalt. Mõistan, et keskkonnas, kus vastandumine ja ühiskonnas lõhe tekitamine on saanud igapäevaseks, peaksin suutma sellest üle olla, aga ikkagi, selline sõnavõtt ei solva mitte ainult Eesti ettevõtjaid ja tööandjaid, vaid põhimõtteliselt ka enamikku Eesti töötajatest. Kui väita, et enamik Eesti tööandjatest suhtub oma töötajatesse nii halvasti, kui Peep Peterson kirjeldab, siis seab see kahtluse alla ka kõigis neis ettevõtetes töötavate inimeste eneseväärikuse: miks nad siis midagi ette ei võta, miks nad lasevad seda endaga sündida?

Loomulikult on intervjuu mitmes punktis tegemist üldistuse ja suure osa ettevõtete suhtes ka lausvalega, mille tõestuseks on avalikud konkursid, kus töötajad on hinnanud nii oma tööandja töötajasõbralikkust, peresõbralikkust kui ka üldist atraktiivsust tööandjana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles