Enam kui 100 töötajaga edukas IT-firma pakkis ootamatult pillid kotti

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
MyJar alustas Eestis tegutsemist eduloona, kuid on tänaseks läinud pankrotti. 
MyJar alustas Eestis tegutsemist eduloona, kuid on tänaseks läinud pankrotti. Foto: Pm

Suurbritannia fintech-ettevõtte MyJar Eesti tütarfirma kolis aasta alguses välja oma uhkest Maakri kvartali kontorist ja koondas 116 kõrgepalgalist inimest. Lahkumine oli ootamatu, kuna firma teenis aastaid ilusat kasumit.

Veel 2018. aasta kevadel kirjutasid MyJar IT OÜ juhid Äripäevas rõõmsalt, kuidas neid on kaks korda valitud majanduslehe gasellettevõtete hulka (need on firmad, mis kasvavad väga kiiresti – toim) ja äri õitseb. Sama aasta sügisel kolisid nad vastvalminud Maakri kvartalisse, kus neid ootas stiilne kontoripind läbi kolme korruse ja kus pidi tööd saama kuni 200 töötajat.

Enam kui kümneaastase ajalooga MyJar pakub Ühendkuningriigis eraisikutele kuni 2000 naela suuruseid väikelaene. Eesti üksuse ülesanne oli pakkuda emafirmale IT-, turunduse ja kõnekeskuse teenust. Tippajal töötas siin 150 inimest, kes teenisid kuus keskmiselt veidi üle 2300 euro suurust palka. Ettevõttel läks hästi. Nende käive oli 2018. aastal 16,2 miljonit eurot ja kasum 1,5 miljonit eurot. Aastate jooksul oli osaühingu arvele kuhjunud jaotamata kasumit tervelt 6,5 miljonit eurot.

Poolteist aastat pärast uude kohta kolimist, 2020. aasta veebruaris teatas MyJar IT OÜ kohtule, et soovib end likvideerida. Ettevõte läheb likvideerimisele tavaliselt siis, kui omanikud tahavad äritegevuse lõpetada ja suuri võlgasid pole. Nii libedalt siiski ei läinud, mistõttu tuli sügisel esitada juba pankrotiavaldus, mille Harju maakohus rahuldas 26. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles