Kaljurand: igas parlamendis on oma Žirinovski, küllap saab selleks ka Mart Helme (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Remo Tõnismäe

Siseministri kohalt riigikogusse taandunud Mart Helme (EKRE) varasemaid sõnavõtte arvestades on tõenäoline, et temast saab Eesti parlamendi Žirinovski, arvab Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand (SDE).

«Minult on küsitud, kas on vahet, kas Helme seenior räägib Riigikogus või valituses? Jah, see vahe on väga suur. Parlamentide liikmed ei väljenda riigi ametlikku seisukohta, seda teeb valitsus. Riigikogu liikmed annavad «vande jääda ustavaks Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale», aga praktika näitab, et paraku saavad erinevad Riigikogu liikmed ka sellest erinevalt aru,» kirjutab Kaljurand sotsiaalmeedias.

Parlament on Kaljuranna sõnul ühiskonna peegeldus ja demokraatlikus riigis on seal esindatud kõik poliitilised jõud, kes saavad rahvalt mandaadi. Erinevate riikide parlamentaarse suhtlemise ja viisakuse reeglid on erinevad - ülimast viisakusest kuni kaklusteni välja.

«Pea igas parlamendis on ka «oma Vladimir Zhirinovsky» - parlamendi liige (või liikmed), kes on tuntud ülbe, arrogantse ja räuskleva stiili poolest ning keda seepärast eriti tõsiselt ei võeta. Meenutades Helme seeniori seniseid sõnavõtte Riigikogu liikmena, võin ennustada, et temast saab taaskord «Riigikogu Zhirinovsky»,» usub Kaljurand.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles