Eesti teadlane hakkab nõustama Euroopa tippe (1)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Biorobootika professor Maarja Kruusmaa töötab kõige kõrgemal teadusnõustaja kohal, mis Euroopas üldse olemas on. FOTO: Mihkel Maripuu
Biorobootika professor Maarja Kruusmaa töötab kõige kõrgemal teadusnõustaja kohal, mis Euroopas üldse olemas on. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval kirjutas Euroopa Komisjoni innovatsioonivolinik alla dokumendile, mille tulemusel saab TTÜ biorobootika professor akadeemik Maarja Kruusmaa Euroopa Komisjoni peateadusnõunike rühma liikmeks.

Seitsmeliikmeline nõunike rühm annab komisjonile poliitika kujundamises nõuandeid ning teemad võivad vastavalt vajadusele varieeruda praegusest koroonakriisist kliimakriisi, tulevikutehnoloogiate ja Euroopa konkurentsivõimeni. See on organ, milles tihedast sõelast läbi käinud tippteadlased suhtlevad otse poliitikutega.

«See on kõige kõrgem teadusnõustaja koht, mis Euroopas üldse olemas on,» tunnistas akadeemik Kruusmaa Postimehega rääkides. «Nõustaja ise otsuseid muidugi ei langeta ja täide ei vii. Meie ülesanne on anda teaduspõhist nõu ükskõik mis küsimuse asjus seda ka soovitakse.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles