Naiskodukaitsjad koovad ajateenijatele sokke

BNS
Copy
Pildil villased sokid.
Pildil villased sokid. Foto: Sille Annuk

Kuigi jõuludeni on veel aega, käib praegu usin kudumistöö, et varustada kaitseväes aega teenivad Hiiumaa ajateenijad käsitsikootud villaste sokkidega - algatuse taga on Hiiumaa naiskodukaitsjad ja plaanis kududa 26 sokipaari, kirjutab Hiiu Leht.

Valmis peaksid sokid saama novembri lõpuks, et jääks aega korraldada nende kättetoimetamine sõdurpoistele. Sokkidega koos lähevad teele ka head jõulusoovid. Praegu on ametis seitsekaheksa kudujat, kellest osa naiskodukaitse liikmed, aga appi on lubanud tulla ka kiireid näputöömeistreid mujalt.

«Seda kartust pole, et sokke liiga palju saab, sest neid, kellele uued soojad sokid rõõmu võiksid teha, on ju veel,» ütles naiskodukaitsja Heli Tuisk, kes samuti sokke koob. Nii võiksid usinad kudujad algatusega ühineda ja valmis sokkidest teada anda.

Heli sõnul on sokkide juures kõige tähtsam, et nende sääreosa ulatuks üle sõdurisaapa ülaserva. «Siis ei hakka hõõruma selle koha pealt, kus saabas lõpeb.»

Paras sokisääre kõrgus on kannalakast mõõtes 22 sentimeetrit. Kingituseks kootud sokipaare oodatakse 30. novembri õhtuni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles