President nimetas Alar Lanemani siseministriks

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Valitsusliit esitas riigikogule rahvahääletuse eelnõu abielu mõiste küsimuses
Valitsusliit esitas riigikogule rahvahääletuse eelnõu abielu mõiste küsimuses

President Kersti Kaljulaid nimetas täna peaminister Jüri Ratase ettepanekul ametisse siseminister Alar Lanemani.

Ettepaneku Lanemani siseministriks nimetamiseks tegi Ratas presidendile teisipäeval.

Eelmine siseminister Mart Helme esitas peaministrile tagasiastumisavalduse 9. novembril ning samal päeval vabastas president ta ametist.

Laneman astub ametisse pärast riigikogu ees ametivande andmist. Kella 14 ajal andis Laneman riigikogu ees ametivande. Peaminister Jüri Ratas soovis uuele ministrile kiireks tööleasumiseks jõudu. «Pikka kohanemisaega Alar Lanemanil ei ole, sest valitsuse töögraafik on tihe ning elluviimist ootavad mitmed olulised otsused,» ütles ta.

Enne siseministriks saamist kuulus Laneman EKRE parlamendifraktsiooni. Ta kandideeris  2019. aasta Riigikogu valimistel Pärnumaal ning osutus valituks 673 häälega.

Lanemani sõnul suundus ta poliitikasse sõprade kutsel. «Ma olen veel reservsõjaväelane. Kuidas ma leidsin tee poliitikasse? Sõbrad aitasid, sõbrad kutsusid. Algul kohaliku omavalitsuse küsimustes kaasa rääkima ja kuna neile tundus vist, et see läks hästi, siis kutsuti juba riigikogu valimistel uuesti kaasa lööma. Nii ma sattusin,» räääkis siseminister eile Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles