«Keskpäevatund»: Eesti poliitika vajab tuumanuppu?

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Hõbemägi
Priit Hõbemägi Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» ütles Priit Hõbemägi, et Eesti erakonnapoliitika on sellises seisus, et vaja oleks tuumanuppu või mõnda muud radikaalset vahendit.

«Erakondlikku ja riiklikku poliitikat pole võimalik teineteisest eristada, tuleks teha reset või alustada nullist,» sõnas Hõbemägi. «See on tohutult keeruline, et kuidas eraldada sikud lammastest ja öelda, et need on süüdi ja need mitte ning karistada kõiki ja teha plats puhtaks.»

«Mul on tunne, et ilma tuumanupu või mingisuguse radikaalse vahendita erakondlikus poliitikas edasi ei saa,» lisas ta.

Hõbemägi sõnul peaks poliitikutel, et neid vaos hoida, olema naha vahel hirm, milleks võiks olla ajakirjandus, kuid ajakirjandus ei suuda tänasel päeval piisavalt hirmutada.

«Kui mingis mõõdetavas aspektis väljub olukord kontrolli alt ja poliitikute maine on nii madal, et selle tõstmisega pole mõtet tegeleda, siis lüüakse plats puhtaks ja kutsutakse uued kohale,» sõnas Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles