Ülemiste ühisterminali ehitus algab järgmisel aastal (10)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Arhitektid kujutavad Ülemiste terminali ette nii.
Arhitektid kujutavad Ülemiste terminali ette nii. Foto: Nightnurse Images Ag

Rail Balticu Tallinna Ülemiste ühisterminali arhitektuurikonkursi võitnud töö «Light stream» põhjal on valminud terminalihoone eelprojekt, eile õhtul toimus Lindakivi kultuurikeskuses planeeringu avalik arutelu ning juba järgmisel aastal tahetakse terminali ehitamist alustada.

Projekt valmis Zaha Hadid Architectsi ja Esplani ühistööna ning Rail Baltic Estonia juhatuse esimehe Tõnu Grünbergi sõnul kuulutatakse ehitushange välja tuleval aastal.

«Rail Balticu Ülemiste ühisterminali eelprojekti kallal on käinud juba aasta jagu väga põhjalik töö, mille käigus oleme jõudnud lahenduseni, kus on arvesse võetud eri osapoolte soove, võimalusi ja piirkonna tulevikuplaane. See pole kaugeltki ainult Rail Balticu projekt, tegu on ühistranspordisõlmega, mis läheb tulevikus korda igale linnaelanikule ja külalisele. Sellest, täna veel kohati laokil asumist saab üks olulisemaid tuiksooni, mis ühtlasi liidab lennujaama ja kogu Ülemiste piirkonna kesklinnaga. Kopa tahame maasse lüüa juba järgmisel aastal,» lausus Grünberg.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles