Sohvriskandaal kulmineerus Mailis Repsi tagasiastumisega (49)

Henry-Laur Allik
Copy
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps astus ametialaste ressursside väärkasutamise tõttu ametist tagasi. 
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps astus ametialaste ressursside väärkasutamise tõttu ametist tagasi. Foto: Tairo Lutter

Eile õhtul teatas haridus- ja teadusminister Mailis Reps (Keskerakond), et lahkub ametist. Reps lahkus teisipäeva õhtul vallandunud skandaali tõttu, kui Õhtulehe uurimusest selgus, et minister oli lasknud ministeeriumi autojuhil oma lapsi kooli ja koju sõidutada ning oli ka ministeeriumi autoga puhkusereisil käinud. «Tunnistan, et olen vigu teinud ning palun vabandust selle eest,» kirjutas Reps eile õhtul sotsiaalmeedias.

Teisipäeval kirjutas Õhuleht, et Reps kasutab ministeeriumi vara ja autojuhti ka näiteks laste kooli sõidutamisel. Lisaks uurisid reporterid ministrilt, kas ka Horvaatiasse sõites kasutas ta ametiautot, millele Mailis Reps vastas, et seda ta ei teinud. Paar tundi hiljem kirjutas Reps sotsiaalmeedias, et andis ajakirjanikele lühikese kommentaari, kus ta eksis ühes kohas. «Olen tõepoolest ametiautoga ka paari aasta eest korra Horvaatias käinud. Palun vabandust, et ma seda kohe ei mäletanud,» kirjutas ta.

Jätkab tööd riigikogus

Keskerakond asus Mailis Repsi ringkaitsele ja püüdis tähelepanu keskpunkti lükata ajakirjanduseetikale. Repsi erakonnakaaslased hakkasid ajakirjanikke süüdistama eraviisilises jälitamises ja ministri laste ärakasutamises, pisendades juhtumi põhiprobleemi, milleks on maksumaksja raha ja haridusministeeriumi tööjõu kasutamine erahuvides. «Ma kuidagi ei saa toetada seda, et siin on toodud lapsed sisse, alaealised lapsed. Ma ei tea, kas kuus last või mõned vähem. Ära on fikseeritud nende joped, kotid. Ma ei kiida seda kuidagi heaks,» ütles Keskerakonna esimees peaminister Jüri Ratas. Kuigi kolmapäeval palus Reps vabandust inimeste õiglustunde rikkumise eest, ei näinud ta põhjust tagasi astuda, sest enda hinnangul on ta oma töös pühendunud.

Kommentaarid (49)
Copy
Tagasi üles