Helena Randlaht: noorsootöötaja on noorele tugisammas

Helena Randlaht
, Audru noortekeskuse noorsootöötaja, bändi Sibyl Vane laulja
Copy
Helena Randlaht, Audru noortekeskuse noorsootöötaja, bändi Sibyl Vane laulja
Helena Randlaht, Audru noortekeskuse noorsootöötaja, bändi Sibyl Vane laulja Foto: Erakogu

Noorsootöötaja roll on mitte ainult noortes huvi tekitamine, vaid ka huvi üleval hoidmine, eeskuju näitamine ja inspireerimine, kirjutab Helena Randlaht, Audru noortekeskuse noorsootöötaja, bändi Sibyl Vane laulja.

Kuidas noored oma vaba aega veedavad, mõjutab paljuski seda, millisteks täiskasvanuteks nad kasvavad, millised on nende huvid ja milliseks kujunevad nende isikuomadused. See, millist nõu mina noorsootöötajana annan, võib noorega kaasas käia kogu tema elu. Mõnikord on sellisele vastutusele isegi hirmutav mõelda. Siis aga meenub, et vastutus on ka võimalus positiivset muutust luua.

Tundsin ise noorena puudust suuremast suunamisest ja toest. Kasvasin üles üksikvanemaga peres. Peamine fookus oli koolil ning huviharidus ja noortevaldkonna võimalused minuni ei jõudnud. Või ei jõudnud mina ise nendeni. Suuremat aktiivsust hakkasin üles näitama alles hilisteismelisena, kui ühel hetkel kohalikku noortekeskusse sattusin. Ise vabatahtlikuna panustades kasvas ka huvi selle valdkonna vastu. Tekkis tunne, et noorsootöötaja võimuses on pakkuda noortele tuge ja teadmisi, mida koolist ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles