Ministritoolilt taandunud Reps saab kopsaka puhkusehüvitise (7)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Haridus- ja teadusministri ametikohalt taandunud Mailis Reps, kes praeguses valitsuses ametlikult kordagi puhkust välja ei võtnud, saab üle 12 500 euro hüvitist.

Haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Tarmu Kurmi sõnul teenis Reps 2019. aastal vastavalt seadusele 35 kalendripäeva puhkust, mida ta ära ei kasutanud ja seda oleks tal olnud võimalik kasutada kuni 2020. aasta lõpuni.

Käesoleval aastal oli Mailis Reps ametis kuni 21. novembrini ja teenis aasta jooksul 31 kalendripäeva puhkust.

Kurm selgitas, et seaduse järgi kasutamata puhkuseosa viiakse üle järgmisesse kalendriaastasse, kuid see aegub aasta jooksul arvates selle kalendriaasta lõppemisest, mille eest puhkust arvestatakse.

Seega arvestatakse Repsile 66 kalendripäeva eest 12 559 eurot, millest maksud maha arvatakse.

Hiljuti kirjutas Õhtuleht, et Reps kasutab ministeeriumi vara ja autojuhti ka näiteks laste kooli sõidutamisel. Lisaks olid nad uurinud ministrilt, kas ka Horvaatiasse sõites kasutas minister ametiautot, millele Mailis Reps vastas, et seda ta ei teinud. Veidi hiljem kirjutas haridusminister sotsiaalmeediasse, et andis ajakirjanikele lühikese kommentaari, kus ta eksis ühes kohas. «Olen tõepoolest ametiautoga ka paari aasta eest korra Horvaatias käinud. Palun vabandust, et ma seda kohe ei mäletanud,» kirjutas ta. 

Seejärel tunnistas Reps tunnistas Postimehele, et käis 2018. aasta juunis ministeeriumi autoga puhkusereisil Horvaatias tööajast. Puhkust ta ministeeriumis selleks ajaks ei vormistanud, samas oli tal kokkulepe vabadeks päevadeks ületundide eest. Repsi sõnul juhtis ta autot ise ja maksis ka kütuse eest ise.

Eelmisel nädalal astus Mailis Reps ministri ametikohalt tagasi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles