Künnapu ja Padriku egotripp ei pruugi Tallinnas teostuda (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul eelistaks linn näha Stockmanni ristmikul Künnapu ja Padriku projekti asemel konservatiivsemas stiilis hoonestust.
Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul eelistaks linn näha Stockmanni ristmikul Künnapu ja Padriku projekti asemel konservatiivsemas stiilis hoonestust. Foto: Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik

Tallinna abilinnapea Andrei Novikov rahustab ärritunud sotsiaaldemokraate, kes hakkasid kesklinna kavandatava omapärase kõrghoone vastu allkirju koguma enne, kui linnavalitsus detailplaneeringu algatamise ettepanekut arutada on jõudnud.

Pronksi Kinnisvara on esitanud ettepaneku algatada detailplaneering, mis võimaldaks Tartu maantee ja Pronksi tänava nurgale rajada Künnapu ja Padriku büroos projekteeritud ligi 60 meetri kõrguse ekstsentrilise väljanägemisega hoone.

Arhitektide visiooni järgi tekitab uus hoone mööda Tartu maanteed Tallinna kesklinna poole sõites omapärase värava, kus vasakul paikneb Stalini-aegse elamu klassitsistlik torn ja paremal pool äsja välja pakutud sambakujuline uus torn. Tallinna külaline läbiks enne kesklinna jõudmist justkui ajavärava.

«Pärast uue mahu ehitamist saaks Tartu maantee ja Pronksi tänava ristmiku ümbrus valmis. Kõik neli nurka omavad siis iseloomu, vormi ja jõudu.» väidab planeeringu algatamise ettepaneku seletuskiri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles