Kliimamuutusteks on Eesti firmad vähe valmistunud (3)

Copy
Nii mõnegi vana korstna otsa võivad kured rahulikult pesa teha, kuid ELi keskmisest tasemest jäävad meie ettevõtted kliimamuutuseks valmistumisel veel kaugele.
Nii mõnegi vana korstna otsa võivad kured rahulikult pesa teha, kuid ELi keskmisest tasemest jäävad meie ettevõtted kliimamuutuseks valmistumisel veel kaugele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa Investeerimispanga tänavuse investeerimisuuringu (EIBIS) järgi on vaid üheksal protsendil Eesti ettevõtetest olemas töötaja kliimamuutuste strateegia väljatöötamiseks ning ainult 14 protsenti on seadnud ettevõttesisesed süsiniku- ja energiakasutuse eesmärgid. Euroopa Liidus keskmiselt on vastavad näitajad 23 protsenti ja 41 protsenti.

Siiski leiab ligi kaks kolmandikku ehk 61 protsenti ettevõtetest, et kliimamuutused mõjutavad nende äritegevust – sama palju kui ELis keskmiselt (58 protsenti). Sealhulgas usub 23 protsenti Eesti ettevõtetest, et kliimamuutused mõjutavad neid märkimisväärselt, ja 37 protsenti, et mõju on vähene. Need näitajad on samuti väga sarnased ELi keskmistega, mis olid vastavalt 23 protsenti ja 35 protsenti.

Kliimamuutustest märkimisväärselt mõjutatud ettevõtteid on uuringu järgi enam Eesti suurfirmade kui mikro- ja väikefirmade seas, vastavalt 67 protsenti ja 49 protsenti.

Energiakasutuse auditi on viimase nelja aasta jooksul läbinud 38 protsenti uuringus osalenud Eesti ettevõtetest. ELi arvestuses on auditi läbinute osakaal 55 protsenti, selgus uuringu raportist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles