Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Söögikoht: lõunatiir rahvusringhäälingu puhvetitesse

Copy
Uudistemaja kohvikus hapendatakse köögivilju ise. Need kuuluvad praekõrvasesse salativalikusse.
Uudistemaja kohvikus hapendatakse köögivilju ise. Need kuuluvad praekõrvasesse salativalikusse. Foto: Britt Rosen

Kes käib veel maski varjus koroonat trotsides Tallinna kesklinnakontoris tööl ja nälg sunnib lõunasupile, võib jalutada vahelduseks sinna, kus söövad ka need, keda ta iga päev telerist näeb ja raadiost kuuleb. Sissepääs ERRi kolme maja kohvikutesse on kõigile vaba.

Siin see on. Vana telemaja soklikorruse puhvet-einelaud, kus teletäht Urmas Ott palus omal ajal letiprouat võisaial kuivetunud juustuviil värskenduseks ümber pöörata. Enam siin kõvaks kaardunud juustuga saiu ei müüda. Ka interjöör on telemaja kohvikus rõõmsam kui aastaid tagasi, kuigi kaugel petlikust ekraaniglamuurist. Ning kui mõelda moodsa aja sööklale selle kõige paremas tähenduses, siis see on üks neist.

Toidukaardil on otse-potist-päevapakkumised ehk sööklarefrään, nagu kodune hakklihakaste või kana-klimbisupp, aga alati leidub ajakohaselt midagi veganitele, näiteks täidetud paprika aedviljade, kuskussi ja tofuga. Saab suuremat ja väiksemat portsjonit – suurepärane, sest kõhud pole kõigil ühesuurused. Veel kirjumaks teeb pildi à la carte, mille lauda tulemine võtab tsipake rohkem aega. Tellida saab kohapeal tehtud pelmeene, käsitöö! Väga maitsvad, liiati võib neid sügavkülmutatult koju kaasa osta päevadeks, kui kontorid jälle lukku pannakse.

Tagasi üles