Kõlvart: Tallinna õpilased järgmisel nädalal koolivaheajale ei lähe (21)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Koolid ootavad Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul valitsuselt õppetöö osas nii selgeid otsuseid kui ka mitmeetapilist plaani, et ei peaks iga nädal uut moodi reageerima. Tänasel kriisikoosolekul otsustati pealinna koolides järgmisel nädalal koolivaheajale mitte minna, vaid jätkata distantsõppega, seda ka põhikooli osas, rääkis linnapea.

Linnapea selgitas «Ringvaates», et tänasel Tallinna koolijuhtide kriisikoosolekul otsustati jätkata gümnaasiumiosa distantsõpet ka järgmisel nädalal. Samuti jõuti otsusele, et ka põhikooli õpilastele tuleb pakkuda distantsilist loovõppe tegevust. «See pole päris klassikaline õppetegevus, aga samas säiliks kooli ja õpilaste vahel kontakt,» märkis Kõlvart.

Tallinna HEV-koolid jätkavad Kõlvarti sõnul kontaktõppes, samuti on kontaktis võimalikud konsultatsioonid ja järeleaitamistunnid.

Mis puutub jaanuarikuusse, siis Kõlvarti arvates oleks valitsusel juba praegu vaja öelda, millised on järgnevad võimalikud stsenaariumid. «Ma arvan, et me peame ausalt tunnistama, et tõenäoliselt olukord hakkab halvenema ja lähtuvalt sellest juba praegu oleks vaja kommunikeerida, milleks me peame olema valmis,» arvas linnapea.

Kõlvart lisas, et tõenäoliselt koolivaheaja järel distantsõpe jätkub ning tuleb alati valmis olla halvemaks stsenaariumiks.

Valitsuse senine kommunikatsioon on Kõlvarti hinnangul olnud kehv. «Praegune olukord on päris piinlik. Tuleb inimeste ees vabandust paluda,» ütles ta.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles