ERR: autokoolid kritiseerivad uut libedaõppe korda

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduk.
Õppesõiduk. Foto: Liis Treimann

Autokoolid pole rahul uue korraga, kus aasta algusest rakendunud seaduse järgi peab juhikoolituse algastme lõpetanud õpilane olema läbinud libedasõidutunni ehk riskivältimise koolituse.

Algastmes libedasõidutunni läbinud autojuht peab siiski kahe aasta jooksul sooritama ka lõppastmekoolituse, kuhu kuulub samuti libedasõit. Kümmekond «Aktuaalse kaameraga» rääkinud autokooli on arvamusel, et kahe lühikese koolituse asemel võiks autojuht kohe pärast kooli lõpetamist saada korraliku libedasõidukoolituse, et talv noortele juhtidele üllatusena ei tuleks, vahendas ERR Uudised.

Suurim probleem autokoolide silmis on paus baaskoolituse ja ARKi eksamite vahel, kuhu esimene libedasõidukoolitus mahtuma peab.

Autokoolid nõustuvad, et kas või üks tund libedakoolitust on kindlasti värskele autojuhile ja kogu liikluskultuurile kasulik, kuid koolitus võiks jääda programmi sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles