Teadusnõukotta lisandub sotsiaalteaduslikku vaatevinklit

Henry-Laur Allik
Copy
Andero Uusbergist saab esimene sotsiaalteadusliku taustaga liige valitsust koroona asjus nõustavas teadusnõukojas.
Andero Uusbergist saab esimene sotsiaalteadusliku taustaga liige valitsust koroona asjus nõustavas teadusnõukojas. Foto: Margus Ansu

Valitsuse teadusnõukojaga liitub jaanuarist Tartu Ülikooli afektiivse psühholoogia vanemteadur Andero Uusberg, kellest saab ainuke sotsiaalteaduste taustaga teadusnõukoja liige.

Uusberg vahetab teadusnõukojas välja Tervise Arengu Instituudi teadussekretäri Kristi Rüütli, kes soovis rohkem pühenduda oma põhitööle. Andero Uusbergile tegi liitumisettepaneku teadusnõukoja juht professor Irja Lutsar.

Lutsari sõnul tegi ta Uusbergile ettepaneku teadusnõukojaga liituda, kuna viirusekriisi ajal on üles kerkinud ka psühholoogilised probleemid, mille lahendamisel on sotsiaalteaduslik teave ja ühiskonna toimimise analüüs vajalikud. «Need psühholoogilised probleemid ongi sotsiaalteaduste ja meditsiini vahepeal ja seetõttu otsustasime võtta inimese, kellel on sotsiaalteaduste ja psühholoogia taust ning kes on ka Covidi teemal ajakirjanduses sõna võtnud,» põhjendas Lutsar, kelle sõnul on viimane samuti oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles