Lanno: nakatumise aeglustumise märke ei ole näha (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Terviseameti peadirektor Üllar Lanno: «Hinnake ja austage iga kiirabis, perearstikeskuses ja haiglas praegu töötavat isikut – sest ainult nende töötahtel saame me endiselt professionaalset arstiabi.» 
Terviseameti peadirektor Üllar Lanno: «Hinnake ja austage iga kiirabis, perearstikeskuses ja haiglas praegu töötavat isikut – sest ainult nende töötahtel saame me endiselt professionaalset arstiabi.» Foto: Remo Tõnismäe

10. detsembril kehtestatud uute piirangute mõju võime näha saada kõige varem kolm nädalat pärast nende kehtestamist, rõhutab terviseameti peadirektor Üllar Lanno. See tähendab, et nakatumiste arv tõuseb tõenäoliselt veel vähemalt kuni 31. detsembrini.

«Seejärel võiks nakatumise päevane juurdekasv stabiliseeruda – kuid haiglaravi vajavate patsientide arv jätkab sellest veel kahe nädala jagu edasi kasvamist. Alles siis näeme haigestumise langema hakkamist ja läheb veel kolm nädalat, et jõuda sellele tasemele, kus piirangud kehtestati,» nentis Lanno. Tema sõnul oleme teisipäevase haigestunute hulga – kui koroonapositiivseid tuli juurde 301 – juures tagasi 2021. aasta veebruari alguseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles