Uuest aastast enam Tõrvandis ega Luunjas tohtri juurde ei saa

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Kohalikud elanikud Lembit ja Marge Tähepõld on käinud Tõrvandi velskripunktis perearsti vastvõtul viimased 46 aastat. Nüüd, kui selle aasta lõpuga doktor Merike Värv pensionile läheb, suletakse ka velskripunkt, sest uus tohter Tõrvandisse ei sõida.
Kohalikud elanikud Lembit ja Marge Tähepõld on käinud Tõrvandi velskripunktis perearsti vastvõtul viimased 46 aastat. Nüüd, kui selle aasta lõpuga doktor Merike Värv pensionile läheb, suletakse ka velskripunkt, sest uus tohter Tõrvandisse ei sõida. Foto: Margus Ansu

Tõrvandi ja Luunja arstipunktid lõpetavad tegevuse 1. jaanuarist. Pea 40 aastat tegutsenud perearst Merike Värv läheb teenitud puhkusele ja üle tuhande tema patsiendi Tartu ümbrusest kandub Tartus Maarjamõisa polikliinikus töötava perearst Igor Junkini nimistusse.

Junkin leiab, et patsientidel on Tartusse tulla küllaltki lähedale, ent Tõrvandi ja Luunja inimesed nii ei arva. Tõrvandi elanik Aleksander Randver, kes on Tõrvandis perearstil käinud 47 aastat, alustas allkirjade kogumist, et arstipunkt siiski alles jääks. Eilse seisuga oli Randver kogunud 60 allkirja, aga kõiki allkirjalehti ei ole veel kortermajade pealt kokku kogutud. Ta arvab, et allkirju võib kokku saada mitusada.

«Tõrvandi on pensionäre täis, vanainimesed longivad ja neil ei ole autot, kas nüüd iga asja pärast peab tõesti linna minema,» ei mõista Randver sulgemise otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles