PERH võtab psühhiaatriakliiniku rajamiseks 25 miljonit eurot laenu

Postimees
Copy
Foto: Tairo Lutter

Euroopa Nõukogu Arengupank ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla sõlmisid 25 miljoni euro suuruse laenulepingu, millega rahastatakse kaasaegse psühhiaatriakliiniku rajamist Mustamäele.

Seewaldi mõisa alal asuvad psühhiaatriakliiniku ravihooned on üle 100 aasta vanad ja need on 21 eraldi hoones, väljaspool Mustamäe meditsiinilinnakut. «Uued hooned saavad Mustamäe meditsiinilinnaku osaks, mis võimaldab meil pakkuda patsientidele kõrgetasemelist tervishoiuteenust,» ütles Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu. 

Praegu Seewaldi mõisas paiknev psühhiaatriakliinik on Eesti suurim psühhiaatrilist abi osutav meditsiiniasutus, mis annab pea 40 protsenti riigi psühhiaatrilisest abist.

Uus kliinik pakub integreeritud ambulatoorset, statsionaarset ja päevaravi, see on meditsiinitöötajatele ja patsientidele turvalisem ja privaatsem. Kliinikust saab abi 3200 statsionaarset ja 85 000 ambulatoorset patsienti aastas.

Uue kliiniku ehitus algab 2021. aastal ja valmimistähtaeg on 2023. aasta august. Lisaks Euroopa Nõukogu Arengupangale finantseerivad kliiniku rajamist ka Euroopa Liidu struktuurifondid ja Euroopa Investeerimispank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles